Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

de Merisor in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2015 | 7321 vizualizari

 

Tare mult le-a placut baietilor mei acest gen de musaca!
Mi-au zis ca asa vor sa o prepar de acum inainte si mi-au dat nota maxima, ca mai nou acum mi se dau note la mancare :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure
  • 750 gr cartofi
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • busuioc uscat
  • 120 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 legatura leurda
  • cimbru
  • piper
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ulei
  • cativa stropi de apa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • Pentru gratin:
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 varf cutit sare
  • 50 gr cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda:

Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare.

Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame.

Nu uitam sa indepartam spuma care se formeaza deasupra.

Dupa ce s-au fiert bine, scurgem toata apa, adaugam untul taiat cubulete si putin busuioc maruntit si ii pasam bine, apoi ii diluam cu laptele caldut.

Pentru umplutura, curatam si tocam legumele marunt si le calim in ulei incins, adaugand si putina apa, cativa stropi.

Adaugam carnea cand legumele se patrund usor si presaram piper, cimbru si sare.

Lasam carnea pe foc pana cand este bine preparata si o amestecam din cand in cand.

Tocam leurda marunt precum si patrunjelul verde si le adaugam peste carnea tocata, spre finalul prepararii, odata cu ketchupul.

Intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, asezam 2/3 din piure, apoi adaugam amestecul de carne si legume si acoperim cu restul de piure.

Batem cele doua oua cu putina sare, adaugam si smantana si le turnam peste piureul din vas.

Razuim cascavalul deasupra si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand mancarea se rumeneste frumos deasupra.

Noi am servit musacaua cu rosii si branza, dar este foarte buna si servita cu muraturi.

 

TIPS-URI

1

Leurda poate fi inlocuita cu cativa catei de usturoi, pentru cine nu o agreaza.

2

Daca in timpul prepararii carnii rezulta prea mult lichid, acesta se va scurge, pentru a nu iesi musacaua prea moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mirela0911 1

28.03.2015, 08:47

Cred si eu ca ai primit nota maximă la cum arată!

DIANA B 1

28.03.2015, 11:12

Cat e de cremoasa ...

Corinuta 1

28.03.2015, 12:55

Foarte fain arata! Cred si eu ca le-a placut!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi